Ekstra skolebåd

Sejlerskolens instruktør aspiranthold er nu oppe på 11 personer. For at de kan oparbejde tilstrækkelig grad af sejladserfaring, inden de skal virke som instruktører, er det nødvendig at de får sejlet mest muligt.

Vi skønner ikke at det kan lade sig gøre med de to eksisterende skolebåde, som er fuld booket i forbindelse med praktisk dueligheds sejlads.

Dansk Marine Center og Egå Sejlklub har herfor indgået en låneaftale, således at Sejlerskolen får en tredje skolebåd.

Skolens tekniske gruppe og lederen af aspirantholdet har haft flere både at vælge imellem og valget er faldet på en ”Bianca Lido” fra 1982. I den forbindelse har vi fået stor og kvalificeret støtte fra Dansk Marine Center. Dette er et skridt i retning af at udvikle Sejlerskolen til en Cruiser skole med både i størrelsen 30 fod.

”Fru Bianca” forventes at ankomme til havnen omkring påske, hvor den indgår i sejlerskolens normale vedligeholdelse. Båden skal planlægges og vedligeholdes af aspirantholdet, med gode råd fra den erfarne tekniske gruppe.

De tre skolebåde er herefter:

”Fru Dracula”: Drabant 24, 1975, sejlgarderobe består af storsejl, genua og fok. Båden er udstyret med en benzin påhængsmotor, 3-4 kursister plus instruktør.
”Fru Larsen”: Larsen 28, 1987, sejlgarderobe består af storsejl, genua og fok. Båden er udstyret med en indenbords dieselmotor samt VHF radio. 4-5 kursister plus instruktør.
”Fru Bianca”: Bianca Lido, 1982, sejlgarderobe består af nye sejl, genua og fok. Båden er udstyret med en næsten ny indenbords dieselmotor samt VHF radio. 5-6 kursister plus instruktør.

Med stor tak til Dansk Marine Center for et godt samarbejde.

Lars Fastrup
Aspirantleder