Inspirerende sejlerskole

Efter at have sejlet ugentligt som gast med en flok kammerater i 4 sejlsæsoner følte jeg, at tiden var inde til dels at få det teoretiske fundament i orden og dels at lære sømandsskabet fra bunden. På anbefaling valgte jeg at melde mig ind i Egå Sejlklub og tilmelde mig sejlerskolen. En beslutning jeg ikke har fortrudt. I øjeblikket er vi godt i gang med teorikurset og til sommer venter den praktiske uddannelse. Til efteråret regner jeg med at stå med mit duelighedsbevis i hånden. Klar til mange gode eventyr på vandet.

Undervisningen foregår hver mandag aften i Egå sejlklubs lokaler på Egå marina. Undervisningen foregår som et miks af klasseundervisning og opgaveløsning. Jeg synes at vi har et hold med en rigtig god diversitet og de enkelte deltagere kommer med meget forskellig baggrund og erfaring. Det giver undervisningen en god dynamik, da der bliver delt mange anekdoter fra folks forskellige oplevelser på vandet. Som gruppe fungerer vi godt og det sociale er så småt ved at komme.

Vores undervisningsaftener starter som regel med repetition af hvad vi lærte sidste gang. Herefter fyldes der ny teori på og til sidst øver vi det indlærte stof, således at vi bliver fortrolige med det. I alt hygger vi os ca. 3 timer inkl. et par små kaffepauser. Såfremt man har brug for ekstra tid til at øve sig, er der visse lørdage mulighed for at mødes i klubhuset om formiddagen og så slutte af med at deltage i klubbens ugentlige lørdagsfrokost. Endnu et tiltag, som styrker det sociale sammenhold mellem nye medlemmer i sejlklubben og de mere garvede søulke. Som kursist har man også mulighed for at følge med i undervisningsmaterialet m.m. via sejlklubbens Facebook gruppe.

Som jeg skrev i starten, så har jeg ikke fortrudt min beslutning om at tage duelighedsbevis i Egå sejlklub. Det hele fungerer rigtig godt og jeg glæder mig meget til mange godt stunder i klubben.

Søren K. Overgaard, Aarhus C