Sejlerskolen deltager i klubbens Hovedkapsejlads

Efter en fantastisk undervisnings sæson, der havde kulmineret i nyerhvervede duelighedsbeviser, var vi to elever fra sejlerskolen, der valgte at deltage i Egå Sejlklubs Hovedkapsejlads søndag den 23. september. For nu ikke at gå helt ned og “blive totalt til grin”, havde vi også inkluderet vores instruktør Kim i dagens besætning.

Spændte og fulde af forventning, mødte vi op i klubhuset søndag morgen klokken godt 8. Der var sørget for et stort og nærende morgenbord og snakken gik lystigt i klubhuset. Lokalet summede af forventning. Trods det faktum, at Knud havde været forbi landet fredag/lørdag, var der perfekt septembersejlervejr denne søndag. Høj sol, spredte skyer, jævn vestenvind på 6-10 m/s og rimelig rolig bølgegang. Det lå allerede nu fast, at det ville blive en god dag på bugten.

Klokken 9 var der skippermøde, hvor Karsten Bank Petersen gennemgik dagens sejlads. I alt skulle der sejles 16 stræk i mange forskellige vinkler og den direkte distance var knap 21 sømil. Både Thor og jeg var sikre på, at vi nok skulle få afprøvet vores færdigheder med den bane. Særligt blev vi glade for, at Karsten bød velkommen til os fra sejlerskolen. Det varmede. Og om ikke andet kunne vi da forlade en evt. fejlslåen dag med æren i behold – vi var jo blot “nyslåede matroser”.

Efter skippermødet skulle båden gøres klar – vi havde lånt “Fru Larsen”, som er een af klubbens skolebåde. Efter at alt var klargjort og vi var kommet ud af havnen, lagde vi an til hvad der skulle vise sig at blive en nærmest perfekt start. Præcist på startsignalet passerede vi startlinjen. Nu skulle der knokles. Omtrent 25 sømil, 4 timer og et kvarter senere – med både kryds, op- og nedrebning, spilersejlads og mange forsøg på at læse vinden, kom vi over mållinjen. I realtid havde vi ført 3. løb under hele sejladsen, men på det næstsidste ben måtte vi se os slået på kryds med et par minutter. Så vi kom ind som nr. 2 i realtid og endte på en – synes vi selv – flot tredjeplads efter vægtning af “Generel sømiletid”. Bestemt en godkendt præstation, hvor vi fik brugt alle de færdigheder, vi igennem sæsonen havde lært i sejlerskolen – heldigvis ekskl. en enkelt – mand over bord.

Efter behøring sammenpakning af båden, blev det tid til den berømte fortøjningsbajer eller moleøl om man vil – kært barn har sikkert mange navne. Uanset – så smagte den ekstra godt sådan en dag.

Tak for et rigtigt godt arrangement. Og tak for de gode muligheder for at lære sejladsens kunst, som Sejlerskolen i Egå Sejlklub tilbyder.

Kim Bo Almskou, Thor Stig Davidsen og Søren K. Overgaard