Sol og sommer i januar

Man kunne godt blive en smule missundelig, når man fra den næste to kilometer lange ydermole i Torrevieja, så hvordan næsten 400 optimistjollesejlere fra alverdens lande, boltrede sig på et solbeskinnet Middelhavet. Ringere blev det ikke af, at temperaturen sneg sig helt op på 24 grader.

Seks optimistjollesejlere fra Egå Sejlklub; Natalie, Anna, Sara, Alberte, Lauritz og Christian var taget til Spanien i uge fire, for at få sparket 2018 sæsonen i gang.

Under cheftræner Martin Jessens kyndige vejledning, fik de godt og grundigt tvunget vinterstivheden ud af hængebenene – ikke mindst på stævnes første dag, hvor der blev målt en middelvind på 14 sekundmeter (18 i pustene), inden sejlerne blev sendt i havn.

Allerede i vinterferien, er der Egå Sejlere i Spanien igen. Magnus, Nicklas og Nanna er i Barcelona til træningslejer. Og i påsken sættes kursen vanen tro mod Gardasøen og verdens største regatta med mere end 1000 optimistjollesejlere.

Et par udenlands-nordmænd undrede godt og grundigt over Egå Sejlkluds optimistjolletrailer med den kæmpe store REMA 1000 reklame på siden.
– Det er da et norsk firma, mente de.
– De er nu også blevet temmelig store i Danmark, kunne Kenneth Schmidt fortælle dem.
Det var ham, der havde taget tjansen med, at køre den lange vej fra Egå Marina med optimistjollerne. Tak for det.

– Det er da et norsk firma, mente de.

Jens Thaysen
Egå Sejlklub