Standerskifte Egå Sejlklub april 2020

Egå, den 25. april 2020

Standerskifte betyder normalt et stort velkommen til en ny oplevelsesrig sejlsæson. Sådan ser verden desværre ikke ud i april 2020. Coronakrisen har vendt op og ned på alle vores dejlige traditioner og gode vaner, værst af alt er nok, at vi ikke må være sammen og nyde vores venskaber i klubben.

Hvis vi bare kendte en dato for genåbning af Danmark, kunne vi da i det mindste tælle dagene frem til mere normale tilstande.

Der er faktisk også en del at glæde sig over. På trods af alle restriktionerne er det lykkedes Klaus og alle de fantastiske frivillige at renovere klubhuset og samtidig overholde både tidsplan og budgettet. Den kampgejst og lyst til at påtage sig opgaver, vi har set, har været helt enestående. Der er ved at blive dannet en gruppe, der vil stå for den udvendige maling af klubhuset og derfor står om få uger med et fuldt opdateret klubhus, som vi kan glædes over de næste mange år.

Vi havde planlagt en frivilligfest den 25. april, hvor vi samtidig kunne vise klubhuset frem, desværre må i ikke komme ind i klubhuset (pga. det der i ved), men i er velkommen til at smugkigge ind ad vinduerne. Og frivilligfesten kommer, så snart myndighederne tillader det.

Kapsejladsudvalget venter med allerstørste spænding på startskuddet til kapsejladser, Dansk Sejlunion har suspenderet udstedelse af målebreve og uden dem ingen kapsejlads, og som om det ikke var nok hænger vores Hårup Mixer Cup for H-både i begyndelsen af juni i en meget tynd tråd. Med sidste år megen ros for arrangementet havde vi regnet med 120-140 deltagere.

Endnu en lille solstråle er fra Storjoller og optimisterne. Jesper og René havde forberedt sig meget grundigt, så da DS tillod, at 1 og 2-mands joller gerne må træne, hvis de er under 10 personer, var Jesper og René klar med en plan for afvikling af træning for A, B og C optimistsejlere og for storjoller. Jeg skulle hilse og sige at det er noget af et puslespil at kunne give ca. 50 sejlere 1-2 træningspas om ugen. Det ser ud til at lykkes og der er både stor begejstring hos sejlerne og stor parathed til at overholde retningslinjerne.

Hvis vi alle passer på os selv og hinanden, holder afstand og følger anvisningerne, medvirker vi til at nedlukningsperioden bliver så kort som mulig.

Hele bestyrelsen ønsker alle medlemmer i Egå Sejlklub en dejlig sejlsæson på trods af alle udfordringer.

God sommer og sejler hilsen

Peter Juul

Formand for Danmarks måske bedste Sejlklub