U19 EM i Laser Radial 2016

Laura Kragh Frederiksen, 18 år, fra Egå Sejlklub, sejlede sig til en flot 5. plads ved årets U19 EM i den olympiske jolle, Laser Radial, hvor konkurrencen er meget hård. Resultatet var også
Lauras hidtil bedste internationalt og kommer efter en sæson med to ugentlige klubtræninger i Egå samt 3-4 ugentlige selvtræningspas på Aarhus-bugten samt styrketræning og løbetræning. Træning som har hævet bundniveauet betragteligt. Laura havde også heldet med sig, da hendes mast efter to sejladser i hårdt vejr valgte at knække på første sejladsdag – men først da hun var kommet på land.
Stævnet blev afholdt 7.-14. august i den gamle olympiske havn i Tallinn i Estland, hvor de olympiske sejladser blev afviklet i 1980.
Laura samt Gustav Skydsgaard, Andreas Krabbe og Lauritz Walsøe fra KDY deltog fra Danmark og havde toplasersejler Sarah Gunni Toftedal fra Skovshoved med som træner.
Værterne i Estland gennemførte et super godt og vel tilrettelagt stævne med fair sejladser, god kommunikation og masser af fine billeder hver dag fra sejladserne.
Der blev afviklet 8 sejladser i rigtigt danskervejr med vind fra 6-12 m/s og sol og byger. I alt var der planlagt 12 sejladser, men på stævnets første dag blæste det for meget og på stævnets sidste dag, var der for lidt vind til at gennemføre sejladser.
-tf

Der var præmie til de 5 bedst placerede i stævnet og dermed fik Laura sin første blå Eurilca-plakette.