Ungdomsdanmarksmesterskaberne i sejlsport

I den forgangne weekend var Sønderborg Yacht Club vært for Ungdomsdanmarksmesterskaberne i sejlsport, men også Laser-klasserne for seniorer afviklede sine Danmarksmesterskaber ved samme lejlighed.

Egå Sejlklub var sædvanen tro flot repræsentere, og tog også for sig af retterne, da mesterskabsmedaljerne skulle deles ud.

Egå Sejlklubs medlemmer hjemtog 2 guld- og 3 sølvmedaljer, og der var herudover en række flotte præstationer.

I Optimist A vandt Sara og Magnus begge sølv for henholdsvis piger og drenge, og de fulgte dermed op på en flot sæson med mange bemærkelsesværdige resultater.
Fra Egå Sejlklub deltog følgende i det 94 joller store felt:
Magnus HEEGAARD (2 og sølv til DM-dreng), Nicklas HOLT (14), Sara CHRISTENSEN (17 og sølv til DM-pige), Nathalie Staunkær KLUG (32), Konrad AMSTRUP (46), Mads WEGENER (73) og Jacob Vind THAYSEN (90).

I Laser 4,7 vandt Josephine guld og Emil sølv, og også de viste, at kampen om at være Danmarks bedste står mellem netop de 2. Efter 9 sejladser delte kun ét point de 2, og føringen skiftede flere gange undervejs. Fordelingen af guld og sølv mellem de to lå først klar efter 9’ende og sidste sejlads. Christian deltog i sit kun 2. stævne i klassen efter at han for få måneder siden skiftede fra Optimisten. Også han viste flotte takter undervejs, så ham kommer vi til at se mere til i tiden, der kommer.
Fra Egå Sejlklub deltog følgende i det noget mindre, men stadigvæk stærke Laser 4,7-felt på 8 joller:
Josephine HEEGAARD (1 og guld til DM), Emil CHRISTENSEN (2 og sølv til DM) og Christian Vind THAYSEN (5)

I Laser Standard vandt Christian guld i et felt på 9 joller. Han hjemtog dermed sit 2. DM i træk i den olympiske jolleklasse, og i år med stor margin til de øvrige. Også i Laser Standard fik de gennemført 9 sejladser, og Christian vandt dem alle.
Christian var i år alene om at repræsentere Egå Sejlklub ved DM.

I Laser Radial deltog Julie ERHARDSEN (12) og Malene Stenius PETERSEN (14), men fælles for dem var, at de af forskellige årsager ikke gennemført mere end nogle få sejladser, hvilket slutresultatet vidner om.

Endelig deltog Sebastian POULSEN (28) i Europe-klassen, og det var hans første stævne siden han efter sommerferien skiftede fra Optimisten. Det var en stor mundfuld at starte med at deltage i DM, men han fuldførte samtlige sejladser og fik en fin debut i klassen.

Stort tillykke til medaljetagerne og fortsat god vind til jer alle.