Vellykket optimist og Laser lejr afholdt af Egå Sejlklub.

I weekenden den 4. – 5. november 2017 slog Egå Sejlklub dørene op for både en optimist landslejr og Laser landslejr. Tilmeldingen havde været overvældende således deltog 43 optimist sejlere fra alderen 9 til 14 år og i Laser klassen deltog 38 sejlere fra alderen 13 år til midt i 50erne.

Alle sejl var sat til for at sejlerne kunne få en positiv oplevelse på Aarhus Bugten med en blanding af det sociale samvær og høj intens træning. Lejren var tilrettelagt således at Danmarks bedste sejlere og nye sejlere i klassen kunne deltage. I optimist klassen deltog blandt andet forårs rangliste vinderen Magnus Heegaard men også selvhjulpne B sejlere kunne deltage og i Laser klassen var toppen repræsenteret af ingen ringere end Anne Marie Rindom men her deltog også jolle sejlere, hvor det var første gang at de prøvede Laser jollen.

Lørdag aften afholdte Laser sejlerne intern konkurrence ”den store bagedyst” og for optimist sejlerne afholdte Martin Kirketerp og Stig Steinfurht foredrag om bl.a. OL guld, Volvo Ocean Race, Youth Amercans Cup.

Til at styre de mange sejlere på vandet var der 7 særdeles kompetente trænere: Landstræner i Laser klassen Piotr Wojewski, Sofie Slotsgaard og optimist sejlerne blev trænet af et super team bestående af: Martin Kirketerp, Søren Johnsen, Nikolaj Hoffmann Buhl, Stig Steinfurht og Mikkel Korsby.

Weekenden bød på fint efterårs vejr. Lørdag var vinden i syd ca. 5-10 m/s og dejlige bølger og søndag 3-6 m/s med vind fra vest. Således var der lidt vind og bølger for enhver smag.

Mange forældre til sejlerne fra Egå Sejlklub gav en hjælpende hånd med flere opgaver på land hvor bl.a. madholdet var spændt hårdt for da der skulle laves mad til knap 100 sultne sejlere, trænere og hjælpere. De ny renoverede lokaler i Egå Sejlklubs jollehus viste sig fra den bedste side således var der god plads til omklædning, bespisning og skippermøder mv.

Succesen følges op af endnu en Laser landslejr den 18.-19. november i Egå Sejlklub hvor der allerede på nuværende tidspunkt er tilmeldt 25 sejlere.

Billeder fra weekendens optimist og Laser landslejr – Klik HER