Egå Tun Star 2021

I weekenden 28.-29. august afholdt Egå Sejlklub for fjerde gang doublehand kapsejladsen Egå Tun Star.

Lørdag formiddag fra kl. 10 startede bådene med respitstart på første etape til Tunø Havn, dvs. at bådene havde individuelt starttidspunkt beregnet sådan, at bådenes rækkefølge i mål ved Tunø samtidigt var rækkefølgen i stillingen efter den første dags sejlads. Der var frisk vind op til 10 m/s fra NNØ, så det blev en hurtig sejlads. Hurtigste sejltid var 2 timer og 2 minutter! Da alle både var kommet godt i mål vankede der moleøl og -vand i læskuret ved havnekontoret – vejret var lidt småsnusket. Dagen sejlads og resultater blev ivrigt diskuteret. Lørdag aften serverede Restaurant Mejeriet en rigtig god 3-retters menu for sejlerne.

Søndag formiddag kl. 10 gik første start tilbage mod Egå. Vinden var igen omkring NNØ, men vindstyrken var reduceret til op til 8 m/s. Der var derfor tale om kryds, dog mest på styrbord halse. Hurtigst båd var 3 timer og 5 minutter om turen. Efter sejladsen var der moleøl og -vand og præmieuddeling. AFI Marine sponserede præmiegavekort til vinderne i de 4 løb.

Der var stor tilfredshed med sejladsen blandt deltagerne. 25 både stillede op til årets sejlads: 10 både uden spiler, 8 både med spiler og 7 både i Easy-løbet uden spiler og uden DH-målebrev.

Resultater og billeder fra sejladsen kan ses HER.