I weekenden 10.-11. september afholdt Egå Sejlklub for femte gang doublehand kapsejladsen Egå Tun Star.

Lørdag formiddag fra kl. 10 startede bådene med respitstart på første etape til Tunø Havn, dvs. at bådene havde individuelt starttidspunkt beregnet sådan, at bådenes rækkefølge i mål ved Tunø samtidigt var rækkefølgen i stillingen efter den første dags sejlads. Der var en jævn vind 4-6 m/s fra ØNØ, så det blev en rolig sejlads med lidt kryds til sidst, da Tunø skulle holdes om bagbord. Hurtigste sejltid var 2 timer og 29 minutter. Da alle både var kommet godt i mål vankede der moleøl og -vand på kajen i fint solskin. Dagens sejlads og resultater blev ivrigt diskuteret. Lørdag aften serverede Restaurant Mejeriet en rigtig god 3-retters menu for sejlerne.

Søndag formiddag kl. 10 gik første start tilbage mod Egå. Vinden var nu gået i nord, men stadig 4-6 m/s. Det blev derfor et langt kryds. Hurtigst båd var 3 timer og 25 minutter om turen.

Efter sejladsen var der moleøl og -vand og præmieuddeling. AFI Marine sponserede præmiegavekort til vinderne i de 5 løb.

Der var stor tilfredshed med sejladsen blandt deltagerne. 26 både stillede op til årets sejlads: 7 både uden spiler, 8 både med spiler og i alt 11 både i de to Easy-løb uden spiler og uden DH-målebrev.

Billeder fra sejladsen og præmieuddelingen HER

Resultater fra sejladsen findes på stævnesiden HER