Tilmelding til aftenkapsejladser 2022

Tilmeldingerne til aftenkapsejladserne nu åbnet. Vi tilbyder som sædvanligt en stribe spændende, underholdende og hyggelige sejladser sammen med de andre sejlere fra klubben. Sejlere fra vores nabosejlklubber er meget velkomne til at deltage. Der er sejladser for (næsten) enhver smag:
•    Båkebanen
•    Easy Sejlads
•    Singlehand
•    Doublehand
•    Pointsejladser

Aftenkapsejladserne er kort beskrevet herefter. Hvis du vil høre flere detaljer om sejladserne, f.eks. hvad der udmærker hver sejlads, og hvilke baner der benyttes, kan du komme til vores:

Orienteringsmøde om aftenkapsejladser 2022
Tirsdag den 19. april kl. 19:00 i klubhuset (bare kom, der er ingen tilmelding)
Læs mere HER.

I forbindelse med Båkebanen og Easy Sejladserne har vi en Gastebørs. Gaster, der gerne vil prøve kapsejlads, kan komme tirsdag kl. 17:45 for at få en gasteplads. Vi ringer så til en af de både, der ved tilmeldingen har tilkendegivet, at de gerne vil have en ekstra gast med, så vi kan matche gasten med en båd. For at vi kan få nye, friske folk interesserede i kapsejlads er det vigtigt, at så mange både som muligt ved tilmelding sætter X ved, at de gerne vil have en gast med fra Gastebørsen.

Båkebanen er 14 tirsdagssejladser for kølbåde og flerskrogsbåde. For kølbåde kræves DH-målebrev, for flerskrogsbåde kræves Texel-mål. Der sejles efter Kapsejladsreglerne. Der er separate løb for både uden spiler. Find indbydelse til Båkebanen og meld dig til HER.

Easy Sejladserne er 14 tirsdagssejladser for kølbåde, hvor der ikke kræves målebrev, og hvor der sejles efter de almindelige Søvejsregler. Sejladserne afholdes i forbindelse med Båkebanen, og de er målrettet begyndere og de, der vil tage den lidt mere med ro eller ikke har sat sig ind i Kapsejladsreglerne. Find indbydelse til Easy Sejladserne og meld dig til HER.

Singlehand er 6 mandagssejladser for kølbåde udelukkende bemandet med skipperen. Der kræves DH-målebrev, og der sejles efter Kapsejladsreglerne. Det kan nogle gange være udfordrende at sejle uden besætning – her har du en god mulighed for at prøve det sammen med andre soloskippere! Find indbydelse til Singlehandsejladserne og meld dig til HER.

Doublehand er 6 onsdagssejladser for kølbåde med 2-mandsbesætning, én skipper og én gast. Der er både løb for både med DH-målebrev, som sejler efter Kapsejladsreglerne, og for Easy-sejlere, som sejler efter Søvejsreglerne. Der er tale om et meget enkelt koncept med respitstart og uden bemanding i dommertårnet. Til gengæld er startgebyret kun 50 kr. Find indbydelse til Doublehandsejladserne og meld dig til HER.

Pointsejladserne er 19 tirsdagssejladser, som arrangeres af Aarhus Sejlklub og Egå Sejlklub i fællesskab. Der sejles på en udlagt op-ned bane placeret mellem Egå og Aarhus, hvilket giver meget regulære sejladser. Disse sejladser er mest for klassebåde som Folkebåd, H-båd, Spækhugger og BB10m, men alle kølbåde kan deltage. Læs mere om Pointsejladserne og meld dig til HER.

Tilmeldingsfrister (men meld dig hellere til med det samme!):
•    Båkebane og Easy Sejlads: 26. april
•    Singlehand: 9. maj
•    Doublehand: 4. maj

Hvis du ikke har erfaring med kapsejlads men gerne vil prøve det, eller hvis du i øvrigt har spørgsmål, kan du kontakte Karsten Bank Petersen (21 71 73 97, kapsejlads@egaasejlklub.dk).

Med sejlerhilsen
Egå Sejlklubs Kapsejladsudvalg