Velkommen til praktisk sejlads – 2021

Egå Sejlklub afkolder duelighedskursus i praktisk sejlads med prøveaflæggelse september/oktober 2021.

Den praktiske del vil give dig den fornødne viden og erfaring, således at du er klar til, på en sikker og kompetent måde, at varetage rollen som skipper på en båd op til 15 meter.

Undervisningen:

Det samlede hold består typisk af 28-36 kursister, hvoraf nogle allerede deltager i vinterens teoriundervisning og kun mangler praktisk sejlads, inden de kan få udstedt et duelighedsbevis. Disse har naturligvis 1. prioritet.

Holdet vil blive opdelt i et antal sejladshold med 3-4 kursister pr. båd. Hvert sejladshold sejler en fast dag om ugen. Den konkrete hold/aften inddeling udarbejdes i løbet af april 2021, når vi har det endelige antal tilmeldte. Der vil i videst mulige omfang blive taget hensyn til individuelle ønsker om sejlads aften og holdsammensætning. Det anbefales at hvert sejladshold etablerer et tæt internt samarbejde, således at holdet kan gå til prøve som en besætning.

Hvert hold ledes af en erfaren instruktør og i tilfælde af at instruktøren er forhindret, vil han/hun blive erstattet af en anden instruktør. Det enkelte sejladshold aftaler detaljerne med instruktøren. Såfremt du ønsker ekstra sejlads, f.eks. i weekender eller at deltage som gast på klubbens tirsdags-kapsejladser, aftales dette med instruktøren. Sommerferie aftales ligeledes individuelt med instruktøren.

Alle hold mødes og slutter i klubhuset mellem bro 3 og 4 så der er samling på ”tropperne”.

Da der sejles rigtig meget i bådene, vil der være behov for løbende vedligehold. Det er det enkelte sejladsholds pligt, sammen med instruktøren, at udføre midlertidige reparationer. Efterfølgende informeres Sejlklubbens teknikgruppe om det udførte på Facebook eller telefon. Efter hver sejlads pakkes sejl og tovværk, således at båden er klar til næste dags hold. Dette er en forudsætning for at vi kan sejle intensivt.

Du skal have din egen personlige redningsvest samt fornuftig påklædning. Netbaad, som har butik på Egå Marina, har altid et godt tilbud til dig.

Skolen vil opfordre til at kursisterne arrangerer grillaftener, weekendture og fredagsbarer – det styrker det sociale og faglige fællesskab, som er det centrale i sejlklubben ?.

Egå sejlklub forsikrer udelukkende skolebådene via en ansvars- og kaskoforsikring. Ulykkesforsikring for den enkelte kursist, er ikke Egå Sejlklubs ansvar. Det anbefales derfor, at hver kursist har en forsikring.

Vigtige datoer:

Medio april 2021: Klargøring af bådene er en del af uddannelsen. Det forventes at alle deltager. Vi mødes til morgenkaffe i klubhuset kl. 08:00, hvor jeres instruktører og instruktøraspiranterne vil møde jer sammen med de to bådformænd.
24 april 2021: Kl. 15:00 er der standerhejsning og udlevering af duelighedsbeviser til de kursister der har bestået både praktisk- og teoretisk duelighed.
Ultimo april 2021: Søsætning med efterfølgende rejsning af mast og rig. Tidspunkt sendes ud over Facebook og oplyses i forbindelse med klargøringen. Deltagelse er frivillig men meget lærerigt.
Primo maj 2021: Start på praktisk sejlads aftales med instruktørerne individuelt.
Pinsen 2021: I denne weekend har Sejlklubben en fællestur til Mårup på Samsø med overnatning. Reserver weekenden og planlæg sejladsen med jeres instruktør, evt. som en natsejlads. Der vil også være mulighed for at komme med som gast på andre både. Der er fællesspisning lørdag aften. Det anbefales at du deltager såfremt det er muligt.
18 juni 2021: Midsommer kapsejlads med efterfølgende grill. Dette er aftenen hvor fårene skilles fra dem der tror at de er bukkene ?. Det er forbudt at bruge varmeapperater ! Skolebådene er til rådighed – tal med jeres instruktør.
11-12 Sep. 2021: Klubtur med overnatning i Nappedam. Skolebådene er til rådighed – tal med jeres instruktør.
sep. /okt. 2021: Praktiske prøver. Endelig datoer afhænger af vejret og holdenes niveau
Oktober 2021: Afrigning og optagning. Det forventes at alle deltager. Tidspunkt oplyses senere.
30. Oktober 2021: Standerstrygning og udlevering af duelighedsbeviser til de kursister der har bestået både praktisk- og teoretisk duelighed.
November 2019: Start på dueligheds teori – se hjemmesiden for mere information.

Økonomi:

• Medlemskab af Egå sejlklub og betalt kontingent for 2020/2021.
• Betaling af sejladsgebyr 1900,-
• Betaling af censor gebyr før prøve andrager forventeligt 200,-.

Der fremsendes faktura for medlemskab og praktisk sejlads til din mailadresse. Din plads er betinget af hurtig betaling af denne. Betaling for medlemskab og praktisk sejlads vil ikke kunne refunderes.

Du er altid velkommen til at kontakte sejlerskolen hvis du har spørgsmål.

Sejlerskolen i Egå Sejlklub