A-B-C

Hvad er A,B og C optimister


Der er meget stor forskel på, hvor dygtig man er til at sejle, når man lige starter på at sejle optimist som 8-10 årig, og når man som 15 årig har sejlet 7 – 8 år. Derfor er sejlerne opdelt i tre katergorier.

C-sejlere

Det er de nye sejlere. Typisk omkring 8-10årig. Man er oftest C-sejler hele det første år. C-sejleren sejler for at lære båden at kende og deltager måske / måske ikke i kapsejlads. Starter man som 8 årig, vil man oftest være C-sejler i mere end et år. Men starter man som 14 årig, vil man måske kun være C-sejler i få måneder.

B-sejlere

Det er de lidt mere erfarne sejlere, som øver sig i at blive bedre eller bare sejler fordi det er sjovt og skønt at komme i sejlklubben. De dygtigste og mest ambitiøse B-sejlere deltager i stævner og udtagelsessejlader.

A-sejlere

Hvornår er jeg A,B eller C optimist

Man beslutter selv og sammen med træneren hvilken gruppe af sejlere, man vil træne med. Og du rykker op, når du føler dig kompetent til det. Det afhænger af kammaratskaber og amibitioner m.m. Som sejler vælger du den gruppe, du falder bedst sammen med.

Men deltager du i åbne kapsejladser, så må du følge regelsættet her:
Landsdækkende definitioner for A-, B- og C-optimister